Dobrich Online Виж пълната версия

Йордан Йорданов: Ремонтът на централната градска част и изграждането на индустриален парк са основните ни приоритети

2023-10-20 16:21:04

Йордан Йорданов, кандидатът за кмет на Местната коалиция, представи своя план за управление на Добрич пред представители на синдикалните структури на КНСБ

Започване и завършване на ремонта на централната градска част и изграждането на модерен индустриален парк са основните приоритети в плана на местната коалиция с кандидат Йордан Йорданов.
„Индустриален парк Добрич“ предстои да бъде изграден изцяло в следващите 3 години и всички първоначални усилия ще бъдат насочени към реализиране на проектите по рехабилитация на съществуваща и създаване на нова довеждаща инфраструктура, както и изцяло създаване на вътрешната инженерна и техническа инфраструктура.
Основната цел е създаване на условия за привличане на местни и чуждестранни инвеститори. Това ще доведе до повишаване на конкурентоспособността на местната икономика и осигуряване на нови работни места и заетост в региона за подобряване на жизнения стандарт, устойчивата заетост и доходите на добричлии.

Започването и завършването на центъра също попадат в непосредствените задачи на плана. Осигурено е финансиране, има идеен и технически проект, избрана е фирма изпълнител. Центърът ще бъде ремонтиран с павета, с дебелина над 5 см. Ще се осигури съвременна визия и функционалност, с кътове за отдих и игра на децата. Ще се осигурят повече паркоместа.
След големия ремонт на улици, общината вече разполага с ресурс за малките междублокови пространства, прилежащите към блоковете паркинги и подходи. От коалицията посочват, че това остава основен приоритет и през следващия мандат.
В плана са заложени и конкретни мерки за подобряване на почистването в град Добрич. Това включва машинно почистване на улиците, нови контейнери и по-строг контрол към фирмите, използващи битови контейнери за нуждите на търговските си обекти.
В областта на културата е предвидено запазване на съществуващите прояви, но и обогатяване на културния календар в града. Планът предвижда социално-битово подпомагане на артисти и други специалисти в областта на културата. Финансиране на културни институти, които да създават културни продукти, съобразени с изучавания учебен материал в средното образование. Подпомагане на самодейни състави, търсене на възможност за по-достойно заплащане на труда на артистите от общинските културни институти на Добрич.

Целият план за управление може да видите на тук.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!