Dobrich Online Виж пълната версия

Само една жалба до обяд в ОИК Добричка

2023-10-29 14:36:51

Сигналът е подаден от кандидат за кмет на с. Подслон

Кандидатът за кмет на кметство с. Подслон от ДПС се жалва, че друг кандидат за кмет, издигнат от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (ЗНС)“  се саморазправя безцеремонно с опонентите си. Праща подвеждащ снимков материал, че лицата са в близост до секционната комисия, а всъщност лицата са извън сградата, където е ситуирано изборното помещение. В сигнала се твърди още, че след като е  получен сигнал в ОИК Добричка от кандидата, издигнат от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (ЗНС)“ секретар на ОИК Добричка си позволява по телефона да се саморазправя с  ВРИД кмета  на село Подслон, който следи за реда и безпрепятственото протичане на изборите като и отправя закани да не излиза от кабинета си.

Относно твърдението за саморазправа на кандидата за кмет на кметство село Подслон издигнат от МК „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ (ЗНС)“ членовете на ОИК Добричка проведоха разговор със служител на МВР, командирован за охрана на СИК в  с. Подслон, и установиха, че такъв конфликт не е възникнал. И същия следи за нормалното и безпроблемно протичане на изборния ден. Затова и ОИК Добричка счита, че е сигналът е неоснователен.

Относно твърдението в сигнала за това, че секретар на ОИК Добричка си позволява по телефона да се саморазправя с длъжностно лице ВРИД кмет на село Подслон, сигнала е изпратен по компетентност към ЦИК.