Dobrich Online Виж пълната версия

Окончателно: В Добрич на балотаж Йордан Йорданов и Красимир Николов

2023-10-30 06:58:27

След като всички протоколи от СИК в Добрич вече са преброени, сигурният балотаж е между Йордан Йорданов и Красимир Николов

Гласоподавателите в Община Добрич са гласували най-много за досегашния кмет, управлявал два мандата - Йордан Йорданов. Той събира 27.21% от гласовете. На второ място се класира Красимир Николов от ГЕРБ с 21.88%. Трети е останал кандидатът на „Възраждане“ Георги Джендов – 14.35 на сто от гласовете.


При 100% обработени протоколи на СИК в Община Балчик Николай Ангелов със съвсем реален шанс да спечели пети мандат още от първи тур, но все пак остава на втори с 48.72% от гласовете. Той ще се яви на балотаж идната неделя с кандидата на ПП-ДБ д-р Парсек Салбашян.
Балотаж ще се проведе и в Община Каварна. Там за кметското място ще се борят двама бивши кметове. Елена Балтаджиева МК ВМРО – БНД (ИТН, БР) води след първия тур с 35.48% от гласовете, срещу нея ще се изправи Цонко Цонев, който сега е спечелил 20.99% от гласовете. Това са резултатите в Община Каварна при обработени 80% от протоколите. 
Избраните още на първи тур кметове на общини са Генерал Тошево, Добричка, Тервел и Шабла.
В Община Генерал Тошево с огромна преднина е досегашният кмет от БСП Валентин Димитров – 63.95%. Зад него с едва 18.07% от гласовете се подрежда Коста Костов от БЗНС (ПП „Български възход“). 
Соня Георгиев е новият стар кмет на Община Добричка, спечелила 56.08% от гласовете. След нея с 20.41% е Ердинч Хаджиев от ДПС. 
Илхан Мюстеджеб от ДПС в Община Крушари е спечелил 71.60% от гласовете. Назад с едва 22% остава кандидатът на ГЕРБ Радослав Йорданов. 
Община Тервел също ще си има нов стар кмет. Това е Симеон Симеонов от ГЕРБ, който при обработени близо 95% от протоколите на СИК води с 59.80% от гласовете.
В Община Шабла своят трети мандат си е спечелил Мариян Жечев от ГЕРБ, който побеждава още на първи тур с 64.58% от гласувалите.