Dobrich Online Виж пълната версия

Връчиха Годишните награди „Добрич“

2023-11-01 13:14:57

Носителят на индивидуалната града е поетът Сашо Серафимов, а колективната награда отиде при екипа на Художествената галерия

На официална церемония в Огледална зала „Нели Божкова“ д-р Емилия Баева и кметицата на Добрич Елка Димова обявиха носителите на наградите „Добрич“ и връчиха отличията.
Индивидуалната награда е връчена на писателя и дългогодишен председател на Сдружение на писателите – Добрич Сашо Серафимов. Той пише повече от петдесет години, вярвайки, че поезията може да промени човека. Само преди два месеца водещото Издателство „Жанет 45“ отпечата под редакцията на Стефан Цанев поредната му книга „Случаят живот, или сънят на света“.

Колективната награда отиде при екипа на Художествената галерия. Галерията става все по- разпознаваемо място и  изпълнява своята мисия – да съхранява високи образци на изобразителното изкуство, да формира нагласи за идващите след нас поколения, да работи за духовното израстване на общността. Екипът на галерията в Добрич работи успешно за това, тя е утвърдено пространство за изкуство в рада, което променя ежедневния ни ритъм и създава предпоставки за динамичен обмен на артистични концепции, мнения и послания.

Връчени са и грамоти за принос в духовното развитие на Добрич. Носители на грамотите са Дора Паскалева – ръководител на Школа „Приложно изкуство“ от НЧ „Романо дром – 2002г.“ и хореографът и председател на НЧ „Палитра – 2022г.“ Иван Иванов. 


В тържествената програма участваха китаристът Георги Илиев и Стоян Роянов – Ya Ya с алт саксофон, които създадоха музикален фон за рецитал на части от новата книга на Сашо Серафимов.