Dobrich Online Виж пълната версия

Днес в Добрич, Балчик и Каварна отново избират кмет на общината

2023-11-05 06:16:23

На втори тур се избира и кмет на кметство в 10 населени места в областта

Изборният ден започва в 7.00 ч. и ще завърши в 20.00 ч. Ако след този час пред секциите има чакащи, гласуването може да бъде удължено, но с максимум един час - до 21.00 ч. За разлика от първия тур миналата неделя, днес гласуване ще има освен с хартиена бюлетина и с машина.

В община Добрич  изборът е между Йордан Йорданов, издигнат от Местната коалиция ДБГ /ДБГ, ИТН, НДСВ, ССД, Гн и ВМРО-БНД/ и Красимир Николов, издигнат от ПП ГЕРБ. Избирателите в областния град са  74 254, които ще могат да гласуват в 128 СИК. Сформирана е и 1 подвижна СИК. Машинен вот ще има в 125 секции.

В Балчик кандидатът от ИК Николай Ангелов се бори за нов мандат срещу кандидата на ПП-ДБ д-р Парсек Салбашян.  16 674 са избирателите в община Балчик, като сред тях има и 44 граждани на Европейския съюз, които са изявили желание да участват в местните избори. Секците в общината са 36, като има една подвижна секция. С машини ще може да се гласува в 22 секции, като най-много- 14 са в общинския център Балчик.

Битката за кметското място продължава днес и в Община Каварна. Един срещу друг се изправят досегашният кмет на общината Елена Балтаджиева, издигната от  Местна коалиция ВМРО-БНД /ИТН, БР/ и бившият кмет Цонко Цонев, кандидат на Новото време. Избирателите в общината са 12 121, които ще гласуват в 30 секции,  от тях в 16 ще се гласува и с машина.

На втори тур ще се избира и кмет на кметство в 10 населени места в областта. Селата, в които избирателите ще избират кмет днес са: 

Змеево, Кранево, Преспа, Църква – община Балчик;

Йовково – община Генерал Тошево;

Одърци – община Добричка;

Полковник Дяково – община Крушари;

Каблешково, Орляк, Попгруево – община Тервел.