Dobrich Online Виж пълната версия

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Нужни са средства за млада добричлийка с рядко заболяване

2023-11-06 16:50:00

Даниела страда от неврологично заболяване, което за нея означава константна, непрестанна болка. Има шанс за лечение чрез операция, която струва 110 000 лева. Парите трябва да бъдат събрани до средата на януари 2024г.

Дарение в помощ на Даниела може да бъде направено ТУК.

Даниела разказва за заболяването си, борбата която води всеки ден и надеждата, която я крепи:

"Здравейте, близки, приятели и непознати, 

Казвам се Даниела и се обръщам към Вас с призив за помощ. Отчаяно дълго отлагах да напиша това, като се борих с всички сили, които имам, дори и повече, за да не се налага да го правя, с надеждата нещата да се оправят.

Всичко започна преди две години и половина и отгогава борбата за мен и семейството ми е безспирна. Тя е безмилостна и жестока. Никога не съм вярвала, че тялото ми може да изпита толкова силна, пареща и остра болка. Невропатична - всекидневна и хронична. Не съм мислила, че съзнанието ми може да почувства такъв парализиращ страх, безпокойство, отчаяние, безсилие и още куп непознати усещания. 

Първо беше болката в гръбначния стълб, а след това се прехвърли в сакрума и ходилата, с костна ерозия и други симптоми, които не мога да изрека или изпиша. Никога няма да забравя дните, в които цялото ми тяло изгаряше и никой не можеше да ме докосне, както и вечерите, в които не спях, защото не можех да опра кожата си до леглото. Оттогава сме посетили над 30 специалисти в областта на неврохирургията, неврологията и други, както в страната, така и в Турция и Италия. Имахме консултации с лекари от Австрия, Германия и Америка. Неведнъж бях в болница, проведох стотици физиотерапии, приемах десетки медикаменти и всичко това без успех. 

В началото беше много трудно да получа диагноза. След това един от видните ни неврохирурзи я посочи за пръв път, а лекари от чужбина потвърдиха. 

Диагнозата е много рядка, изключително непозната и засяга до 5% от населението, като само в по- малко от 1% от тях тя протича с ужасяващи симптоми, които значително лимитират начина на живот и в много случаи се стига до инвалидизация. Нарича се "Периневрални кисти на Тарлов" и засяга централната нервна система. 

Още не мога да повярвам, че пиша това, че не е поредния кошмар. Мислих, че донякъде съм го приела. Диагнозата може би, но не и това, че състоянието ми винаги ще е такова. Затова се обръщам към Вас и споделям най-съкровеното, с надеждата, че ще ми помогнете да събера сумата от 110 000 лв. до средата на месец януари, за да мога да се подложа на операция с д-р Франк Фегенбаум, американски лекар, който идва три пъти в годината в Кипър за да провежда операции на пациенти от Европа. 

Това е моето сега. Моята история. Искам да си върна живота, който диагнозата ми отне. Искам да живея без болка и да мога отново да се усмихвам широко. Колко просто звучи... 
Поздрави и бъдете здрави, 

Даниела"