Dobrich Online Виж пълната версия

„Златната точилка“ в Добрич приема поръчки за баклава и други сладки изкушения за предстоящите празници

2023-12-21 13:44:01

Баклавата присъства на почти всяка празнична трапеза за Коледа или Нова година, затова днес решихме да ви срещнем с нашите приятели от „Златната точилка“. С тях си говорим за традиционни рецепти, обича ли добричлията подобен вид десерти и приемат ли поръчки за заети домакини.

Преди повече от 4 години, семейният екип на „Златната точилка“ в Добрич превръща любимото си занимание по приготвяне на сиропирани десерти в професия. Днес любимата на жители и гости на града сладкарница може да бъде намерена на няколко удобни места –до хотел „Добруджа“, близо до цветарски магазин „Далия“ и в АЕМО „Стария Добрич“, където може да се насладите на чаша топло кафе, приготвено на пясък.

Какви сладки изкушения предлага „Златната точилка“? 

Вие сте известни най-вече с вкусните баклавички, кажете малко повече за тях - как ги приготвяте, какви съставки използвате и какво влагате в тях?

Обича ли добричлията баклава? За кои празници се търсят най-често тези сладки изкушения? 

Коя е най-традиционната баклава?

Тъй като в нашите традиции баклавата присъства на коледната и новогодишната трапеза, приемате ли поръчки за предстоящите празници? 

Какви са предложенията Ви за клиентите, които имат хранителни алергии? 

Благодаря Ви за този интересен разговор, тук е мястото и за Вашите пожелания за предстоящите празници към нашите читатели?