Dobrich Online Виж пълната версия

В навечерието на Рождество: Кампания "Споделен хляб" раздаде 180 хранителни пакета на хора в нужда

2023-12-23 13:30:06

Кампанията внесе топлина в сърцата на 165 души, раздавайки им храна за празниците, с помощта на деца от училищата в Добрич, както и в партньорство с инициативата "Подари Коледа в кутия от обувки"

Днес приключи ежегодната кампания "Споделен хляб". Доброволци  раздадоха общо 180 пакета на хора в нужда в 7 села в областта, както и в град Добрич. Подготвени са пакети с готова храна за хора, които са трудноподвижни и болни. Техните пакети съдържат сирене, кашкавал, пастет, лютеница, плодове и други. Останалите пакети отиват при хора, които могат да си сготвят сами за празниците. Те съдържат леща, ориз, боб, брашно, захар и други продукти. 

Кампанията "Споделен хляб" съдейства и на инициативата "Подари Коледа в кутия от обувки", като помага да се раздадат 160 подаръчни кутии за семейства с деца. Децата от Клуб "Героите на Йовков" от град Тервел също предават за раздаване 15 подаръчета. 

Деца от училищата "Любен Каравелов", "П.Р.Славейков" и "Св. Климент Охридски" се включиха в помощта. Около 25 доброволци работиха по раздаването на пакетите.