Dobrich Online Виж пълната версия

Три основни приоритета са заложени в управленската програма на кметския екип за мандат 2023-2027

2024-01-27 16:16:41

Кметът на Добрич подчерта, че в управленската програма са залегнали всички ангажименти, поети по време на предизборната кампания

Първият приоритет е ускоряване на икономическото развитие на Добрич. Тук основен акцент и  изграждането на Индустриален парк - Добрич, който ще привлече нови инвеститори и ще разкрие много нови работни места, обясни Йордан Йорданов. Вече има проявен интерес от компании, добави той. Йорданов припомни, че документите са внесени в срок и се очаква в първата половина на годината да стане ясно и класирането.

Вторият приоритет е съхранение и развитие на човешкия капитал. Ще осигурим по-добра среда за децата на Добрич и за служителите, които работят за тях, заяви кметът.  Йорданов припомни, че още в началото на мандата са одобрени няколко проекта за ремонт на детските градини „Звездица”, „Славейче”, „Зорница”, „Първи юни”, както и на новата сграда на детска градина „Щурче”.  Одобрени за финансиране са и основен ремонт на училищата „Стефан Караджа” и „Любен Каравелов”  и изграждане на физкултурен салон на училище „Хан Аспарух”.

Осигуряване на устойчиво, енергийно ефективно и опазващо природата развитие на общината е следващият  приоритет за мандата. Тук са заложени ремонт на централна пешеходна зона,  благоустрояване на улици и междублокови пространства, обновяване на  междублокови паркинги. Заложено е създаване на нови паркове  и нови детски площадки в кварталите. Ще се работи и за подобряване на транспортната схема, която беше въведена миналата година, както и за разширяване на синята зона.