Dobrich Online Виж пълната версия

Прокурори се включват в инициативата на Община Добрич по повод Международния ден за безопасен интернет

2024-02-12 11:45:30

Прокурорите Милена Любенова и Даниел Илиев – говорители на Окръжната и Районната прокуратура, се включват в инициатива на Община Добрич по повод Международния ден за безопасен интернет, който се отбелязва всяка година във втората седмица на месец февруари

По повод Международния ден за безопасен интернет на 12 и 13 февруари 2024 година се реаизират срещи с ученици от четири училища в града.

Днес, заедно с експертите Анета Кирилова и Кремена Димитрова, прокурор Любенова и прокурор Илиев посетиха 10А клас на СУ „Петко Р. Славейков“. Те разговаряха с тях по темата за безопасното използване на интернет и нуждата от бдителност и внимание към виртуалната среда на общуване.

Младежите бяха запознати с опасностите, които крие интернет и възможността анонимността, която предоставя, да бъде използвана за извършване на престъпления. Беше им обърнато специално внимание на въпроса защо е важно да бъдат изключително внимателни с кого и как общуват във виртуалното пространство. Те бяха предупредени да не изпращат свои снимки или снимки на свои близки на хора, с които общуват само в интернет, както и да не споделят личните си данни като имена, адрес, училище или други любими места за посещение. Получиха уверение, че най-добрият начин да се предпазят от проблеми в интернет пространството е веднага да сигнализират на своите родители за всеки случай на притеснение или тормоз.

Магистратите и експертите от Община Добрич ще посетят още учениците от ПМГ „Иван Вазов“, ПСГ „Васил Левски“ и ПГТС „М. В. Ломоносов“.