Dobrich Online Виж пълната версия

Отдаваме почит пред паметта на Васил Левски

2024-02-17 17:50:22

В част от общините от Добричка област общоградските поклонения са утре. А в Генерал Тошево и Тервел-на 19 февруари

На 18 февруари от 10.30 ч. пред паметника на Апостола в Добрич ще бъде отслужена панихида в памет на Васил Левски. Ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност пред живота и саможертвата на Апостола на българската свобода. Преди това Духовият оркестър с диригент Стоян Монов ще изпълни възрожденски песни. Община град Добрич отправя покана към всички граждани, представители на официални институции, обществени организации и политически партии да почетат безсмъртното дело на Апостола.

С възпоменателно поклонение и поднасяне на венци и цветя, община Каварна ще отбележи 151 години от обесването на Васил Левски. Ученици от начален и гимназиален курс на СУ „Стефан Караджа“ и ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“ ще изнесат рецитал, посветен на живота и делото на Апостола. Участие в програмата ще вземат и деца от ДГ “Здравец“. Община Каварна приканва всички желаещи жители и гости на града да отдадат своята почит пред бюст-паметника на Апостола на свободата в Централен градски парк. Поклонението ще се състои на 18-ти февруари, неделя, от 10:00 часа.

На 18 февруари 2024 г. (неделя) от 10.30 часа, Община Шабла организира ритуал с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски.

На 19 февруари поклонение ще има в Генерал Тошево и Тервел.

Поклонението по повод 151 години от гибелта на Апостола на свободата ще се състои на 19 февруари (понеделник) от 12:00 часа пред бюст - паметника на Левски в Централния градски парк на Генерал Тошево.

На 19 февруари от 10,00 часа всички жители на община Тервел могат да се включат в поклонението пред подвига и саможертвата на Апостола на свободата. Възпоменателната церемония е пред паметника на Васил Левски.