Dobrich Online Виж пълната версия

„Как да се държим сред природата?” се научиха третокласниците от СУ „Димитър Талев”

2024-02-23 12:16:43

В СУ „Димитър Талев” февруари е посветен на добрите обноски. Независимо дали сме на театър, кино, концерт, в библиотеката, в магазина, в ресторанта и т.н. , ние трябва да знаем как да общуваме и как да се държим

Занятие на тема Как да се държим сред природата?“ проведе Светлана Андоновагл. експертОпазване на околната средав Община град Добрич.

С помощта на забавни игри децата научиха, че добрите обноски си личат навсякъде и разходките сред природата не правят изключение.

Всички деца знаят, че съществуват три цветни контейнерасин, жълт и зелен и трябва да изхвърлят своите отпадъци разделно в тях. Нужно е само да положат малко усилия.

Третокласниците научиха, че след като изпием бутилка вода, на нас ни остава една празна пластмасова бутилка, която ако изхвърлим на сметището, ще отлежава хиляди години и ще замърсява околната среда. На същата тази бутилка можем да дадем втори живот - като я изхвърлим в жълтия контейнер, за да бъде транспортирана до завод, произвеждащ различни изделия от пластмаса или като изработим нещо от нея.

В края на часа г-жа Андонова отправи апел към децата – „Бъдете супергероите, от които зависи чистотата на нашата природа!“