Dobrich Online Виж пълната версия

Да подкрепим с гласовете си Александър Петров в класацията „Ново 10+2“ по БНТ 2

2024-03-07 13:10:41

Днес е крайният срок, в който можем да гласуваме за песента „Рисувах те“

Дебютната песен на добричкия изпълнител Александър Петров е сред новите предложения в класацията „Ново 10+2“, която се излъчва по БНТ 2 и БНТ 4.

„Рисувах те“ има шанса да се бори за лидерската позиция с помощта на зрителите. Автор на музиката и аранжимента е Димитър Атанасов. Текстът е дело на самия Александър, който е и продуцент на проекта. Режисьор на видеоклипа е Павлин Иванов – Bashmotion, а във видеото участва Маргарита Лъчезарова, позната на зрителите в ролята на Михаела от сериала на Nova „Клетката“. 

Днес, 7 март, е крайният срок, в който можем да гласуваме за песента на сайта https://bnt.bg/bg/a/novo-10-2 . 

Идеята на класацията „Ново 10+2“ е да подпомага развитието на независими изпълнители и музиканти, които не се лансират за широката аудитория. Това е техният шанс музиката им да бъде чута. 

Александър Петров е финалист в сезон 9 на „Гласът на България“, завършил на почетното трето място. В момента е трети курс студент по медицина в Медицински университет – Варна. През 2021 година е отличен като Лауреат на Фондация „Димитър Бербатов“ в област Изкуство за постиженията си в направление поп пеене и поезия през 2020 година. Още на 14-годишна възраст издава своята дебютна поетична книга „Следобедна усмивка“ с издател Славянската литературна и артистична академия.