Dobrich Online Виж пълната версия

Кардам бе домакин на конен турнир в памет на доц.д-р Тодор Тодоров

2024-04-06 17:21:34

Жокеи от Бургас, Варна, Шумен и Добрич се включиха в състезанието по прескачане на препятствия и щафета

За поредна година село Кардам, Община Генерал Тошево, бе домакин на спортен празник, вдъхновен от Конския Великден – Тодоровден, който днес се отбелязва по стар стил. Турнирът традиционно се посвещава на бившия депутат от левицата доц. д-р Тодор Тодоров.

Състезанието се проведе на стадиона в селото  и в него участие взеха над 25 жокеи със своите породисти коне и кобили от Бургас, Варна, Шумен и Добрич. Сред официалните гости, уважили събитието, бяха кметовете на Генерал Тошево – Валентин Димитров и на Кардам – Георги Събев. 

Надпреварата се състоя в общо пет паркура от най-масовата, но и най-интересна дисциплина в конния спорт – прескачане на препятствия (конкур-ипик). 

На първо място се нареди Мартина Гайдарова, а веднага след нея се класира сестра й Екатерина Гайдарова. Трети в състезанието остана Деан Балчев.

Класацията в щафетата оглавиха Аспарух Атанасов и Калина Кирова, втори се класираха  Даниел Манев и Георги Стоянов, а трети се наредиха Мартина и Екатерина Гайдарови.

В рамките на турнира се проведоха и пословичните за добруджанския край кушии – гладко надпрепускване и надбягване с местни коне и каруци.