Dobrich Online Виж пълната версия

Бюрото по труда в Добрич провежда Ден на открито и Ден на отворени врати

2024-05-15 10:48:07

Инициативата е по повод професионалния празник на Агенцията по заетостта

Днес, по повод професионалния празник на Агенцията по заетостта, Дирекция "Бюро по труда" Добрич провежда Ден на открито и Ден на отворени врати. Гражданите могат да се информират за актуалните работни места, както и за дейността на бюрото, а експертите ще ги запознаят с услугите, които предлага администрацията.

Дирекциите “Бюро по труда” в страната са териториални поделения на Агенцията по заетостта към Главна дирекция “Услуги по заетостта”. С цел да се улесни обслужването на търсещите работа лица и работодателите към по-голяма част от дирекциите “Бюро по труда” са разкрити 135 филиала и 166 изнесени услуги - изнесени работни места и мобилни бюра по труда.

Администрацията на Агенцията по заетостта на централно ниво е организирана в 8 дирекции.

Агенцията по заетостта (АЗ) е изпълнителна агенция към министъра на труда и социалната политика за изпълнение на държавната политика по насърчаване на заетостта, защита на пазара на труда, професионалното ориентиране, обучението на възрастни, извършването на посреднически услуги по заетостта, работа с икономически неактивни лица и за проучване и анализиране на трудовите ресурси в страната.