Dobrich Online Виж пълната версия

Министър Калин Стоянов преряза лентата на възстановеното РУ Шабла

2024-05-30 15:31:00

Припомняме, че във връзка със структурна реформа в МВР преди две години Районните управления в Шабла и Албена бяха преструктурирани в участъци

На официална церемония днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов откри възстановеното РУ в Шабла. По време на събитието министър Стоянов определи като необмислено решение и грешка извършената структурна реформа, с която бяха закрити редица Районни управления, участъци и групи за охрана на държавната граница преди години.

„Няма как в дни, в които говорим за шенгенско пространство, нелегална миграция, когато сигурността на гражданите е изведена като приоритет на МВР, ние да работим със закрити структури и ограничен човешки фактор“, посочи Калин Стоянов. След извършен анализ в МВР е взето решението закритите Районни управления да бъдат възстановени.
„Считам, че с възстановяването на РПУ Шабла на първо място ще дадем възможност на колегите за по-бърза реакция при нарушения на обществения и ред и по-важното - ще възвърнем чувството за сигурност, спокойствие  справедливост на жителите на община Шабла“, категоричен е министър Стоянов. Той увери, че РУ в Албена също ще бъде с възстановени функции.

Кметът на Община Шабла Мариян Жечев изрази удовлетвореността си от политиката на МВР за връщане на дейността на РПУ в Шабла. По думите му закриването на управлението в Шабла е било необмислено и базирано на статистика, която не отчита човешкия фактор. Той ирази убедеността си, че с възстановените му функции жителите и гостите на морската община могат да получат сигурността и спокойствието, които заслужават.