Dobrich Online Виж пълната версия

Добрич осъмна без градски транспорт

2024-06-12 08:34:36

Автобусите в града не потеглили тази сутрин заради неразписани пътни листи на шофьорите

Автобусите по всички линии на градския транспорт в Добрич тази сутрин не са потеглили, сигнализираха за Добрич онлайн множество граждани. Според непотвърдена до момента информация не са разписани пътните листи на шофьорите и по тази причина те не могат да изпълняват курсовете си.

Ситуацията породи масово недоволство заради невъзможността хората да отидат на работа, а децата на училище. Такситата са изцяло заети и не смогват да изпълнят поръчките на клиентите си, алармират още добричлии.

Добрич онлайн припомня, че на вчерашната сесия на Общинския съвет на Добрич бе одобрен нов управител на дружеството „Градски транспорт“ – Георги Минков. Той бе единствен кандидат за длъжността и наследи на предишната управителка Катя Петкова. Решението за избора на нов управител влезе в сила предварително. Зам- кметът на Добрич Павел Павлов мотивира предложението с това, че желанието на общинското ръководство е новият управител да поеме функциите възможно най-бързо и да бъдат предприети действия  по оздравяване на дружеството.

Очаква се официалната позиция на Община Добрич по казуса от тази сутрин.