Dobrich Online Виж пълната версия

Две взломни кражби в Добричка област

2024-06-19 11:05:43

Извършителите са задържани. В добричкото село Бдинци 16-годишен младеж и 10-годишно момче са задигнали детска акумулаторна количка

На 18 юни, около 17:30 часа в с. Кардам, обл. Добрич е задържан 48-годишен мъж, известен на МВР. Същият е задържан в момент на проникване в къща чрез взломяване на входна врата и прозорец, като в момента на деянието в жилището се е намирала собственика на имота, жена на 81 години. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 16 юни е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот на територията на с. Бдинци, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата за времето от 18:00 часа на 9 юни до 14:00 часа на 16 юни, неизвестен извършител е проникнал в имота и е извършил кражба на детска акумулаторна количка. От проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите на деянието, непълнолетен 16-годишен младеж и момче на 10-години. Вещта, обект на посегателството е установена  и върната на собственика. Работата по случая продължава.