Dobrich Online Виж пълната версия

Село Вранино отбеляза празника си с богата фолклорна програма

2024-06-23 15:54:36

Празнична литургия, курбан за здраве и традиционни български хора ознаменуваха празничния за жителите на селото ден


 „Този събор е пример за взаимоотношенията, които се изграждат през годините. И след събора, останете единни, милейте за родното, предавайте го на младите, градете заедно своето село. Най-важното от всичко е да бъдете хора и човеци, които вярват и правят добро. Променяйте своите делници с доброта, труд и обич“ – обърна се към присъстващите Елена Балтаджиева и им пожела здраве, благополучие, радост и успехи във всички начинания. 

Поздрав към празнуващите отправи и кметът на Вранино Румянка Шишкова. 

Празничната програма продължи с изпълнения на групата за народни песни към НЧ „Надежда – 1941“ от село Видно с ръководител Йорданка Кънчева, групата за автентичен фолклор „Жарава“ с ръководител Ивайло Василев при клуб на пенсионера „Радка Чаушева“ от  Каварна, детската танцова фолклорна школа „Орисия“ и Фолклорен танцов клуб „Мераклии“ с ръководител Стела Йорданова. 

На площада на Вранино се извиха традиционни български хора, в които се включиха както местни жители, така и гости на селото. Допълнително настроение в празничната програма внесоха и изпълненията на оркестър „Чар“ от Генерал Тошево. 

В рамките на събора беше отслужена и празнична литургия от Ставрофорен иконом протойерей Василий Селемет. Всички присъстващи се насладиха на празничния курбан, даден за здраве.