Dobrich Online Виж пълната версия

В Шабла се провежда международен научен дискусионен форум „От приобщаване към участие в образователния процес“

2024-07-06 10:39:21

Добруджанската община е домакин за втора поредна година на шестото издание на форума, свързан с приобщаващото образование

За втора поредна година община Шабла е домакин на тридневен международен научен дискусионен форум „От приобщаване към участие в образователния процес”. Той е организиран от Института за изследване на интелектуалната недостатъчност и аутистичния спектър на развитие (ИИИАСР) със съдействието на кмета на община Шабла Мариян Жечев и председателя на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева.

Форумът бе открит от проф. дпн Анелия Гърбачева и гл.ас. д-р Христина Федосиева, които приветстваха присъстващите лектори и участници от 3 континента и 6 държави. Събитието е едно от най-мащабните в България, свързани с приобщаващото образование. 

Сред гостите на форума са Полина Златарска – гл.експерт от дирекция „Професионално образование и обучение“ на МОН, доц. Мариела Тодорова – заместник-декан на Педагогическия факултет във Великотърновския университет, проф. Димитър Симеонов – директор на Европейския проект „Дигитална раница – моята България“, кметът на Шабла Мариян Жечев, зам.-кметът Петър Атанасов и председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева.