Dobrich Online Виж пълната версия

Изведоха насила буйстващ психично болен мъж от апартамента му в Каварна

2024-07-08 11:34:00

Мъжът е настанен за лечение в ЦПЗ „Петър Станчев“ в Добрич

На 5 юли, около 22:50 часа чрез тел. 112 е получено съобщение за мъж в неадекватно състояние в апартамент, намиращ се по ул. „Цар Калоян“ в град Каварна. Установено е, че апартаментът се обитава от 46-годишен мъж и неговата майка. Опитът на полицейските служители да направят контакт с живущите се оказал неуспешен.

Последвал е втори сигнал на тел. 112 в 00:10 часа на 6 юли, като на място е установено, че мъжът е на терасата на жилището си, хвърля бутилки, вещи и пали вестници. Отново е направен опит да се установи контакт с него, но никой не отваря входната врата на жилището.

Около 04:45 часа е получен пореден сигнал, като пристигналите екипи на място заварват мъжа и неговата майка на балкона на апартамента. Жената е била видимо притеснена и уплашена. 46-годишният мъж се е държал отново неадекватно, като е заплашвал че ще скочи от терасата на имота.

При направена справка в ЦПЗ „Петър Станчев“ в град Добрич е установено, че мъжът е с диагноза „параноидна шизофрения“ и съществува реална опасност за живота му и този на майка му.

На място са насочени екипи на РСПБЗН Каварна, ФСМП Каварна и екипи на СОБТ МВР, които успели да задържат буйстващия мъж и да го изведат от апартамента. Съшият е приведен за лечение в ЦПЗ Добрич. 

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.