Dobrich Online Виж пълната версия

Бандонеонистът Стоян Караиванов и оркестър "Либертанго" във втората вечер на фестивала "Balchik Classic Days"

2024-07-21 07:13:21

Международният музикален форум продължава до 28 юли 2024 г. със свободен вход за публиката, а концертите се излъчват пряко в интернет

Бандонеонистът Стоян Караиванов със своя оркестър "Либертанго" ще са гост изпълнителите във втората фестивална вечер на музикалния форум "Balchik Classic Days"/Дни на класиката в Балчик. Петнадесетото издание на музикалния форум ще продължи до 28 юли 2024 г. и преминава под патронажа на кмета на Община Балчик Николай Ангелов.

Началният час на концертите е 19:30 часа, а мястото – „Мелницата”. Входът за публиката е свободен, а концертите се излъчват и пряко в интернет.

Сред гостуващите музиканти в тазгодишното издание на фестивала са Български камерен оркестър – Добрич с гост-диригент Иван Стоянов и солист пианистката Десислава Щерева, Симфониета Шумен с диригент Славил Димитров и солист пианистът Георги Черкин, Държавната опера - Бургас, водена от Димитър Косев, Духовият квинтет "Пилекадоне" в партньорство с младата певица Стефани Кръстева.

За първи път в рамките на фестивала ще се представи актьорът Мариус Куркински със своя моноспектакъл „Нашенец“ по Чудомир. Финалът на музикалното събитие ще е джаз програмата „На север от изтока“, в която певицата Даниела Белчева ще си партнира с пианиста Милен Кукошаров, контрабасиста Михаил Иванов и перкусиониста Димитър Семов.