Dobrich Online Виж пълната версия

Изтича срокът за получаване на хранителните пакети от БЧК Добрич по проект „Подкрепа“

2024-07-24 11:55:48

Хранителните пакети могат да бъдат получени от бенефициентите на адрес ул. „Гоце Делчев“ №1, в близост до сградата на БЧК, до края на месец юли

От ОС на БЧК Добрич призовават всички жители на община Добрич, подали заявленията си в Агенция „Социално подпомагане“, да отидат на място, за да си получат хранителните пакети. Подпомагането се осигурява по „Програма за храни и основно материално подпомагане фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица“ по плана 2021-2027 г. 

През тази година хранителните пакети се предоставят на два транша, като първият е бил през месеците април и май, а вторият тече в момента и с краен срок до 30 юли. Одобрените лица в област Добрич са 7 780. В пакетите има както хранителни продукти, така и материали за лична и семейна хигиена. 

При първия транш пакетите са били раздадени на около 83% от правоимащите, докато при втория голяма част от лицата по програмата все още не са се явили да си ги получат, посочи директорът на ОС на БЧК Добрич д-р Артюн Еринозов. „Докато във всички останали общини в област Добрич интересът на правоимащите лица е голям и там раздаваемостта е от почти 100%, то в община Добрич до момента пакетите са си получили под 50 на сто“, заяви д-р Еринозов. 

„Апелирам към заявилите такава помощ да дойдат на ул. „Гоце Делчев“, за да си получат хранителните продукти и хигиенните материали, защото след 30 юли ние няма да имаме правото да им ги дадем“, уточни д-р Еринозов.
Пунктът работи от 9:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 16:00 часа в делничните дни.