Dobrich Online Виж пълната версия

Спасяват „Градски транспорт” със заем до 500 000 лева

2024-07-30 15:50:26

След дълъг дебат, общинските съветници на Добрич дадоха съгласие общината да отпусне заем на дружеството за покриване на неотложни текущи нужди

Общинският  съвет на Добрич даде съгласие Общината да предостави на „Градски транспорт – Добрич“ допълнителна парична вноска до 500 хиляди лева, за покриване на неотложни текущи нужди на дружеството. 32-ма от присъстващите в зала 33-ма съветници, подкрепиха докладната.
От докладната записка става ясно, че към 30.06.2024 г. финансовият резултат на дружеството е загуба в размер на 1 307 хил. лв. С получените средства от местната хазна управителят на дружеството трябва да разпрати  просрочените задължения към НАП, задължения към доставчици на горива, както и други неотложни нужди.
Сумите ще бъдат отпускани поетапно, като трябва да бъдат върнати от дружеството на Общината до 24 месеца, като погасяването им ще започне от 1 януари 2025 година.
В отговор на въпрос от страна на общински съветник, управителят на дружеството пое ангажимент до края август да предложи оптимизиране на транспортната схема, която ще бъде подложена на обсъждане както от страна на гражданите, така и на общинските съветници.