Dobrich Online Виж пълната версия

Фолклорен фестивал в края на септември в Добрич

2024-08-07 16:30:36

В рамките на фестивала ще се изявят танцови и певчески групи. Ще се проведе „Хоро на мегдана“, а за финал е предвиден концерт на ПФА „Добруджа“

Фестивалът ще се проведе на 28 септември на сцената до скейт парка на градски парк „Св. Георги“.  Жители и гости на града  ще имат възможността да се докоснат до българския фолклор – бит, песни, танци и традиции, чрез петте сетива – слух, вкус, мирис, докосване и визия.
В рамките на фестивала ще се изявят танцови и певчески групи. Ще се проведе „Хоро на мегдана“, а за финал е предвиден концерт на ПФА „Добруджа“.
Програмата включва още уличка на занаятите, както и различни кътове: за приготвяне на домашна лютеница (от баба), за тъкане на стан и за рисуване. Ще има работилници за танци, за народно пеене и кулинарна работилница.

Организатор на „Да помним миналото и да предадем на бъдещето“  е фолклорен танцов клуб „Добруджанци“ с ръководител Петър Свиленов. Събитието ще се реализира с финансовата подкрепа на Община Добрич, чрез Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност от бюджета на Община Добрич за 2024 година.
Екипът, който организира фестивала има амбицията той да се превърне в ежегодно събитие в културния календар на Добрич.