Dobrich Online Виж пълната версия

Професионален тенис турнир с рекорден награден фонд за града се провежда в Добрич

2024-08-20 12:33:36

Турнирът се организира от Тенис клуб „Изида“ и „Парк Хотел Изида“

Професионалният тенис турнир за мъже от серията АТР Челинджър с награден фонд от 36 900 евро събира състезатели от над 20 страни. 
Под номер едно е поставен турският състезател Ерги Киркин (АТР 264).  Интересен участник е Мирза Башич, който е стигал ниво 74 в световната ранглиста, а през 2018 година печели София опън след победа в потока над Стан Вавринка.
 


В основната схема на Изида къп 2024 участва един от най-добрите ни български тенисисти - Димитър Кузманов. 


Пьотр Нестеров, Янаки Милев и  Антони Генов получиха уайлд карт. Александър Донски и Николай Неделчев си извоюваха също място в основната схема, като преминаха през квалификациите.
 
„Ставаме свидетели на възраждането на традиционния турнир „Изида къп“ първото издание на който беше в далечната 2008 г.“, казват организаторите.
 
Всички тенис фенове са добре дошли в комплекса на „Изида“ в градски парк „Св. Георги“, където могат да се насладят на тенис мачове на изключително високо ниво.
 
Организаторите на събитието благодарят на всички спонсори, които са съпричастни към събитието. Сред поканените спонсори е и Община Добрич, а лично кметът г-н Йордан Йорданов е поканен да награди победителите.
 
Турнир от същият ранг ще се проведе още веднъж в Добрич от 08 до 14 септември.