Dobrich Online Виж пълната версия

Подготвят трето издание на Каталог на занаятите и изкуствата – област Добрич 2024

2024-08-21 14:00:36

Кандидатите за участие в Каталога трябва да изпратят данните си в срок до 20 септември 2024 г.

За трета поредна година Фондация „Добруджа  - история, традиции, култура“ събира информация за Каталог на занаятите и изкуствата за област Добрич. Първото издание на каталога е създадено през 2022 година и от тогава се обновява веднъж годишно. 

Идеята, с която е създаден каталога, е да се подпомага развитието на творците. Обновено то електронно издание се публикува от фондацията и се изпраща до общини, музеи, галерии, търговско-промишлени палати. 

Кандидатите за участие в Каталога е необходимо да изпратят следните данни на e-mail: dhtc@abv.bg  в срок до 20 септември 2024 г.:
-  Име, фамилия 
-  Кратка информация за занаята или приложното изкуство, което  упражнявате - наименование,  стаж в дейността, участия в значими събития, награди и други важни отличия
-  Местонахождение 
-  Тел. за връзка и e-mail
-  Диплом или друг документ /майсторско свидетелство, калфа или чирак/
-  Ако не притежавате документ за квалификацията си, но доказано практикувате от много години като „свободна професия“ или фирма, моля отбележете.
-   Снимков материал на изделията и твореца (по възможност в работната му среда). Снимките трябва да са с добра резолюция.

Одобрените кандидатури ще бъдат включени в каталога. 

За допълнителна информация: dhtc@abv.bg; 0878781697