Dobrich Online Виж пълната версия

90 граждани и 55 МПС са проверени при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността в Добричко

2024-08-27 10:50:09

Акцията се е провела на 26 август от 20:00 часа до 24:00 часа на територията на Второ РУ МВР Добрич

От началото на месец август т.г. на територията на Второ РУ МВР Добрич са констатирани случаи, при които граждани на областта оказват съпротива на полицейските органи при изпълнение на техните служебни задължение и контролни функции по редица закони, информираха от полицията.

В тази връзка със заповед на директора на ОД МВР Добрич – старши комисар Красен Торимацов на 26 август за времето от 20:00 часа до 24:00 часа на територията на Второ РУ МВР Добрич се е провела специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими участъци.

В операцията са взели участие 6 полицейски екипа с 29 служители, от които 19 служители на дирекция „Жандармерия“ към ГДЖСОБТ и 10 служители на ОД МВР Добрич. В хода на работата са проверени общо 90 граждани и 55 МПС, установен е и един неправоспособен водач.

Съвместни екипи са успели да установят и задържат четирима души в село Житница за възникнал конфликт между съседи, прераснал в сбиване, при който е нанесена средна телесна повреда на 42-годишен мъж. Пострадала е и жена, която е с разкъсано-контузна рана в областта на главата. Полицейските екипи на РУ МВР Тервел са задържали снощи криминално проявен мъж, който при рутинна проверка отново отказал да представи лични документи при полицейска проверка, попречил на полицейските органи да извършат задълженията си по служба и не изпълнил законови издадени полицейски разпореждания.

Полицейските разпореждания са основен инструмент на полицейските органи за превенция.Всички граждани са длъжни да изпълняват законово издадени полицейски разпореждания от полицейските служители. В противен случай, спрямо тях могат и ще бъдат използвани физическа сила и помощни средства, уточняват от полицията.