Dobrich Online Виж пълната версия

108 години Добричка епопея ще отбележи Община Добричка на 7 септември

2024-09-02 10:54:41

Тържественото отбелязване на годишнината ще се състои пред Мемориала в памет на загиналите от Шеста пехотна Бдинска дивизия за освобождението на Добруджа край село Козлодуйци

108-та годишнина от решителните сражения в началото на септември 1916 г., останали  в историята  като Добричката епопея,  ще бъде тържествено отбелязана на Мемориала в памет на загиналите от Шеста пехотна Бдинска дивизия за освобождението на Добруджа. Край село Козлодуйци ще се съберат кметове, кметски наместници, общински съветници, жители от общината , членове на Инициативния комитет за изграждане на Мемориала, наследници на героично загиналите войни  и много гости.
Събитието ще започне в 9.30 ч. със заупокойна молитва в памет на героите.

Приветствено слово ще поднесе кметът на Община Добричка Соня Георгиева. Участие в програмата със специално подготвен рецитал ще вземат ученици от СОУ „Дим.Талев“ гр.Добрич, както и  представителна рота от Военно-морски сили Варна. 

След поднасянето на венци и цветя от признателните добруджанци, те ще бъдат поканени да посетят прожекцията на филма „Епопеята при Добрич“ – пета част от документалната поредица „Помни войната“  от 11-00 часа в Дом-паметник  „Йордан Йовков“  с участието на режисьора Мария Цветкова и сценариста Радослав Симеонов.

Кметът на Община Добричка Соня Георгиева кани гражданите да се включат в отбелязване на 108-та годишнина от Добричката епопея.