Dobrich Online Виж пълната версия

Рушен Риза е избран за временно изпълняващ длъжността председател на Областен съвет на ДПС – Добрич

2024-09-10 15:27:32

Досегашният председател д-р Ердинч Хаджиев: Аз съм легитимният лидер на ДПС в Добричка област

Рушен Мехмед Риза е избран за временно изпълняващ длъжността председател на Областния съвет на ДПС – Добрич, стана ясно от фейсбук страницата на ДПС област – Добрич. Новината потвърди пред Добрич онлайн председателят на ДПС Добрич и общински съветник арх.Нежля Амди Ганева.

Изборът е направен на заседание на ЦОБ на ДПС на 27.08.2024 г., на което е присъствал и почетният председател на партията Ахмед Доган. Рушен Риза е бивш зам.-председател на ДПС и народен представител от Добрички избирателен район в 41-то, 42-то и 43 -то Народно събрание.

На същото заседание бяха освободени Делян Пеевски, Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Радослав Ревански и Ертен Анисова, както и 10 председатели на областните съвети на ДПС, сред които и областният лидер на движението д-р Ердинч Хаджиев. 

Потърсен за коментар д-р Хаджиев бе категоричен, че той е и остава легитимният областен председател на ДПС в Добричка област. „ЦОБ няма правомощия да сменя областните председатели на партията. Единственият орган, който може да направи тази смяна е Централният съвет на ДПС, но той не може да бъде свикан, защото не може да осигури кворум. Всички обявени смени са абсолютни фалшификации“ – обяви д-р Ердинч Хаджиев.