Dobrich Online Виж пълната версия

Директорите на пет училища в Добрич предлагат да има маломерни паралелки

2024-09-11 10:11:51

На предстоящата сесия на местния парламент ще бъде предложено да бъдат формирани паралелки с по-малък брой ученици от минималния норматив в ОбУ „Йордан Йовков“, ОУ „Панайот Волов“, ОУ „Христо Смирненски“, ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ и ПГАС

В докладната записка е посочено, че в Община град Добрич са постъпили докладни записки от директорите на  ОбУ „Йордан Йовков“,  ОУ „Панайот Волов“, ОУ „Христо Смирненски“, ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ и Професионална гимназия по аграрно стопанство за формиране през учебната 2024/2025 година на паралелки с брой ученици, по-малък от минималния норматив.  В ОбУ „Йордан Йовков“ искат 4 паралелки да бъдат маломерни по една: в I клас с 13 ученици; в VI клас с 13 ученици; в VII клас с 15 ученици и в X клас с 17 ученици.

В ОУ „Панайот Волов“  с по-малко ученици ще бъдат  една паралелка в IV клас с 14 ученици и една паралелка в VI клас с 14 ученици.

Две маломерни паралелки ще има и ОУ „Христо Смирненски“-  една паралелка в VI „а“ клас с 16 ученици и една паралелка в VI „б“ клас с 12 ученици.

В ПГВМ „Проф. д-р Георги Павлов“ и Професионална гимназия по аграрно стопанство по една паралелка ще бъде с по-малко ученици.  И в двете професионални гимназии не е имало достатъчно ученици в VIII клас.