Dobrich Online Виж пълната версия

За втора година БДЗП стартира образователната програма ,„Еко-приключенци“

2024-09-13 14:19:45

Желаещите да участват в програмата учители и ученици могат да се запишат до 30 септември

През новата учебна година Българско дружество за защита на птиците отново стартира „Еко-приключенци“ – образователна програма за учители и ученици. Тя е насочена към ученици между 8 и 12-годишна възраст и целта ѝ е да потопи децата в чудния природен свят около тях, за да научат повече за различните местообитания и видовете, където те се срещат.

През цялата учебна година вниманието ще се насочва върху различни теми, свързани с емблематични видове и техните местообитания, които ще се разглеждат в рамките на месец, информират от БДЗП.

Всяка тема съдържа 5 вида занимания, които могат да се проведат в класната стая, на двора, по време на кратка екскурзия или да се направят у дома. Отбелязани са различни празници и поводи, от които учителите да черпят вдъхновение.

Програмата е подходяща за прилагане както в рамките на учебните занятия, така и в извънкласни занимания. Учителите, които желаят техните ученици да се включат в това приключение, могат да се запишат в програмата  в сайта на БДЗП до 30.09.