Dobrich Online Виж пълната версия

Окръжна прокуратура Добрич ръководи досъдебно производство във връзка с убийство в Балчик

2024-09-15 12:14:27

Задържан е 51-годишен мъж, убил баща си с мотика

Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик. Във връзка със случая е задържан мъж на 51 години от града, близък роднина на жертвата. След анализ на събраните доказателства, в рамките на днешния ден предстои да бъде взето решение относно точната квалификация на деянието и да бъде ангажирана наказателна отговорност, съобщиха от прокуратурата.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември 2024 година. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Мъжът често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му – Ш.И. на 51 години, установил, че баща му продължава да употребява алкохол при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал и по-младият мъж нанесъл няколко удара на по-възрастния с мотика.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава и към момента. Назначени са съдебно – медицинска и други експертизи. Задържането на 51-годишния Ш.И. ще бъде удължено за срок до 72 часа.