Dobrich Online Виж пълната версия

68 първокласници за първи път прекрачиха прага в община Генерал Тошево

2024-09-16 16:26:59

Тази година в община Генерал Тошево има общо 68 първокласници. В града са 50 от тях, като те са разпределени в двете училища – в ОУ „Хр. Смирненски“ има 24 първокласници, а в СУ „Никола Й. Вапцаров“ – 26

С вълнуващи тържества децата в петте общински училища и Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“  прекрачиха прага на класните стаи и чуха звука на училищния  звнънец.

Откриването на учебната година навсякъде започна с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България. Музикална програма и празнични слова посрещнаха учениците, а първият звънец пред входа на всяко училище официално даде старт на уроците и домашните.

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров откри учебната година в СУ „Никола Й. Вапцаров“ и ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ в град Генерал Тошево.

На кратко тържество в първата си класна стая, първолаците на СУ „Никола Й. Вапцаров“ получиха поздравления от по-големите учениците в учебното заведение и бяха зарадвани с по една книжка като подарък от Община Генерал Тошево. Осмокласниците в ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ пък бяха посрещнати с хляб и сол и лични послания за здраве и успешно обучение.