Dobrich Online Виж пълната версия

Задържаха петима, седнали зад волана след употреба на алкохол или наркотици

2024-09-18 16:59:52

На територията на ОД МВР Добрич се провежда мащабна специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността

На 17 септември, около 07:45 часа в с. Василево е спрян за проверка товарена автомобил „Мерцедес“, управляван от 53-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,38 промила. Шофьорът е задържан  за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 септември, около 01:20 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 30-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,51 промила. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водачът е и без книжка. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 септември, около 18:20 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 25-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът  отчита положителен резултат за канабис. Водачът е задържан за срок от 24 часа. МПС е иззето по надлежният ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 септември, около 22:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Дачия“, управляван от 33-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични вещества, тестът  отчита положителен резултат за амфетамин и метаамфетамин. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 септември, около 13:05 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Пежо“, управляван от 47-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, тестът отчита положителен резултат за опиати. Задържан е за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.