Dobrich Online Виж пълната версия

Константина Петрова отново ще води листата за парламентарните избори на „Възраждане” за 8 МИР

2024-09-20 16:31:10

„Възраждане” представиха кандидатите си за депутати за предстоящите парламентарни избори

На пресконференция  "Възраждане" обявиха листата на партията  за предстоящите парламентарни избори за Добричка област.

Водач на листата е Константина Петрова. Петрова е депутат в последните три НС, като сега отново ще се бори за доверието на жители на Добричка област.

Ето и останалите кандидати за депутати на ПП „Възраждане”:
2. Марин Попов- председател на "Възраждане" – Балчик
3. Георги Джендов- председател на групата на „Възраждане” в ОС Добрич
4. Георги Георгиев- зам. председател на „Възраждане” и член на националното ръководство на партията
5. Йордан Йорданов-председател на „Възраждане” Добрич
6. Делян Димитров- от Балчик
7. Веселин Митев-общински съветник в Добрич
8. Димчо Димчев- от Добрич, народен представител в 49 и 50 НС, избран от Кюстендилска област
9. Живко Димитров- от Добрич
10.Искрен Събев-– председател на „Възраждане”- община Добричка
Групата на „Възраждане“ бе една от най-активните в настоящия парламент, с много внесени законопроекти, каза водачът на кандидатдепутатската листа  Константина Петрова. Като победа на партията определи и няколко законопроекта- приетият на две четения закон, който забранява нетрадиционната сексуалната ориентация в училищата, приетият само на първо четене Закон за лекарствата и лекарствените продукти, който предвижда да се поставят вендинг автомати с лекарства от първа необходимост в отдалечените от общински или областен център населени места и др.
Националните приоритети на партията остават непроменени, посочи Петрова.  По думите й това са: да се чува гласът на хората по важни въпроси, както и мирното  разрешаване на конфликта в Украйна.
Като местни приоритети на „Възраждане” Петрова посочи опазване на плодородните земи, като се ограничат  инвестиционните намерения за изграждане на ВЕИ. По-добра инфраструктура в областта, както и подобряване и обновяване на двата ГКПП-та.
Според водачът на кандидатдепутатската листа на партията, ниската избирателна активност е най-големият враг за всички на фона на предстоящите парламентарни избори, защото да се гласува активно е основното условие за осъществяване на реална промяна.
За по-висока избирателна активност на предстоящите парламентарни избори призоваха третият в листата на „Възраждане“ Георги Джендов и седмият – Веселин Митев.