Dobrich Online Виж пълната версия

Започва глобална информационна кампания за горите

2024-09-21 08:54:47

Световният съвет за горите (Forest Stewardship Council® (FSC®)) започва своята ежегодна информационна кампания, която традиционно се провежда в края на септември

Тази година кампанията ще се проведе в периода 21-27 септември под надслов „Малките стъпки, които правим заедно, създават голямата промяна за всички“.
Една от основните цели на кампанията е да информира потребителите за възможността съзнателно да съдействат за опазването на горите чрез своите ежедневни малки избори, когато пазаруват. Знакът на FSC е върху много етикети и продукти на българския пазар, но сравнително малко от потребителите в България знаят какво стои зад този символ. Всъщност, FSC ни дава повече сигурност, че продуктът който купуваме идва от гора и производство, което е сертифицирано за отговорно управление.
В България непрaвителствените организации и компании, които подкрепят принципте и критериите на FSC официално се обединиха в Сдружение „Устойчиви гори“ през 2024 г. Сред учредителите на Сдружение „Устойчиви гори“ е и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Източник: БДЗП