Dobrich Online Виж пълната версия

Деница Сачева: Диалогът в следващото Народно събрание е задължителен

2024-09-23 14:36:56

ГЕРБ-СДС регистрираха листата си за предстоящите избори, бившият социален министър и този път е водач на коалицията в Добрич

“В следващото Народно събрание е задължително партиите, независимо от различията ни, да започнем разговор за развитието на страната. Непрекъснатото отлагане на важни теми като повишаване на доходите, образование, здравеопазване, реформи в социалната и надграждане на пенсионно-осигурителната система дава аргументи на все повече хора да не вярват, че политиката може да решава проблеми и съответно да не отидат да упражнят гласа си". Това каза областният координатор за Добрич Деница Сачева при регистрацията на листата на ГЕРБ-СДС за предстоящите избори. Според нея бъдещите народни представители трябва да покажат, че са осмислили и разбрали посланието на гласоподавателите - да намерят начин да работят заедно. 

Бившият социален министър и този път е водач на коалицията в Добрич. За доверието на гласоподавателите в областта отново ще се борят десет кандидати. Втори е финансистът Йордан Иванов, а трети - адвокатът от Балчик Илиян Станоев. Четвърта е хореографът Гергана Димитрова, следвана от предприемача и общински съветник Иво Пенчев и юриста Венета Димитрова. Новите лица са две и заемат съответно седмо и осмо място. Това са Добри Стефанов от гражданската квота на ГЕРБ и учителят и представител на коалиционните партньори от СДС Стефан Жечев. Последните две места в листата се запълват също от преподаватели - младите представители на ГЕРБ Павел Градинаров и Мирослава Василева-Малева. 

"По-голямата част от нашия отбор вече има опит в предизборни кампании. Това са все хора с експертиза в своята област и могат да предложат решения за подобряването на системите", посочи областният координатор и водач на листата Деница Сачева.

Ето и цялата листа:

  1.    Деница Сачева – Политик
    2.    Йордан Иванов - Финансист      
    3.    Илиян Станоев - Адвокат
    4.    Гергана Димитрова - Хореограф                  
    5.    Иво Пенчев – Предприемач
    6.    Венета Димитрова -  Юрист
    7.    Добри Стефанов – Земеделски производител
    8.    Стефан Жечев - Учител
    9.    Павел Градинаров - Учител
    10.    Мирослава Василева-Малева - Учител