Dobrich Online Виж пълната версия

Окръжната прокуратура в Добрич посрещна ученици от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“

2024-09-27 09:45:55

Посещението бе във връзка с информационната кампания „Ден на отворените врати“ на Висшия съдебен съвет

Ученици от 8а и 8в клас на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Добрич взеха участие в инициативата „Ден на отворените врати“, домакин на която бе Окръжната прокуратура в града. 

Административният ръководител на структурата - окръжен прокурор Радослав Бухчев посрещна осмокласниците в своя кабинет и ги запозна със структурата на съдебната власт в Република България и мястото на прокуратурата в нея. Той им представи подробно работата на прокурорите, техните функции и задължения, отговорностите им. Обърна внимание и на предизвикателствата, с които те се сблъскват ежедневно при изпълнението на своята професия. Прокурор Бухчев разкри пред младежите, че да се развива човек в това професионално направление, работата е не просто работа, а призвание.

Посещението на възпитаниците на ФСГ „Васил Левски“ е свързано с изпълнението на информационната кампания „Ден на отворените врати“ на Висшия съдебен съвет, която се провежда всяка година и има за цел даде възможност на ученици и учители да се докоснат от първо лице с работата на прокурорите и служителите в съдебната система.