Dobrich Online Виж пълната версия

И водата в Каварна е негодна за пиене

2024-09-30 11:21:33

Здравните власти информират, че водата не отговоря по микробиологични показатели –Колиформи, Ешерихия коли и Микробно число

Община Каварна уведомява жителите на града,  че при извършено на 24.09.2024 г. пробонабиране и изследване на проби вода за пиене по показателите от група „А“ на Наредба № 9/2001 г. за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели от пунктове при крана на потребителя в зона за водоснабдяване 08. Зона Каварна, гр. Каварна е установено, че същите не отговарят по микробиологични показатели –Колиформи, Ешерихия коли и Микробно число на изискванията на Наредбата.

Директорът на РЗИ – Добрич е издал на „ВиК Добрич“ АД предписание за предприемане на мерки за отстраняване на съществуващите несъответствия, като до тогава се препоръчва използването на бутилирана вода от търговската мрежа, а при невъзможност за закупуване на такава или ползване на вода от резервни съдове, същата преди консумация да се преварява.

След отстраняване на несъответствията в качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели във водопроводната мрежа на 08. Зона Каварна, гр. Каварна, населението ще бъде своевременно уведомено.