Dobrich Online Виж пълната версия

На 2 октомври ни предстои слънчево затъмнение в знака на Везни, което съвпада с новолуние

2024-10-02 07:09:44

Позицията на Везни в наталната карта на всяка зодия може да покаже в коя сфера от живота ще се случат промените и какво да очакваме в бъдеще.

Затъмнението на 2 октомври ще настъпи в 21:49 часа в знака на Везни и ще носи фокус върху връзките, хармонията и баланса, което е характерно за този знак.

Новолунието и слънчевото затъмнение са астрономически събития, които често предизвикват интерес заради своето влияние върху природата и човека.  Това явление  се случва, когато Луната се намира между Земята и Слънцето и е в позиция, в която слънчевата светлина не достига до Земята, за да я освети. Затова Луната изглежда "невидима". Новолунието е фаза, която често се свързва с ново начало, рефлексия и поставяне на нови цели.

Слънчево затъмнение настъпва, когато Луната минава пред Слънцето и частично или напълно го закрива от погледа на Земята. Много често те имат силен емоционален и психологически ефект върху хората и се възприемат като време за значителни промени.

След интензивния емоционален и енергиен подем на затъмненията, настъпва момент на затишие, в който можем да намерим по-дълбок баланс и хармония в себе си