Dobrich Online Виж пълната версия

Девет души са задържани само за ден в Добричка област

2024-10-03 11:06:25

На 2 октомври на територията на ОД МВР Добрич се проведе специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпността

В хода на специализирана полицейска операция са задържани девет души. Проверени са общо 326 моторни превозни средства и 431 граждани, от тях 92 граждани за алкохол и двама за употреба на наркотични и упойващи вещества.

В хода на операция е извършена проверка на частен имот на територията на ж.к. „Добротица“ в град  Добрич. В хода на проверката е установена гладкоцевна пушка, нерегистрирана,  калибър 16 и патрондаш с поставени общо 18 броя ловни патрони. Същите са иззети от полицейските служители. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 октомври, около 21:20 часа при обход в двора на училище по бул. „Трети Март“ в  Добрич, полицейските служители забелязват две момчета. Същите побягват в различни посоки и изоставят електрически скутер и полиетиленово пакетче със суха тревна маса с тегло 1,12 грама, реагираща на канабис. Същите са иззети по надлежният ред. Работата по установяването на момчетата продължава. По случая е образувано досъдебно производство.

Отново вчера, около 11:10 часа,  след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, служители на РУ МВР Албена извършват проверка на търговски обект, обитаван от 47-годишен мъж. В хода на проверката в една от стаите са установени пакетчета със суха тревна маса с тегло 2,9 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 2 октомври, около 15:40 часа в град Каварна, е извършена проверка на 45-годишен мъж. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. Отново в Каварна е извършена проверка и на 25-годишен мъж. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

Двама са задържаните и в Добрич с наркотици. Около 16:30 часа в градския парк е извършена проверка на 17-годишен младеж. В хода на проверката е установено пакетче със суха тревна маса, реагиращо на канабис. При проверка на 39-годишен мъж, униформените установяват две алуминиеви топчета и две пакетчета със суха тревна маса, реагиращи на наркотичното вещество канабис. Образувани са бързи полицейски производства.