Dobrich Online Виж пълната версия

„Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич, ЕСЕН 2024“ ще се проведе на 4, 5 и 6 октомври

2024-10-03 12:29:11

Организатори на фестивала са Фондация "Добруджа - история, традиции, култура" с партньорството на Община град Добрич

Утре (4 октомври) започва петото издание на „Фестивал на занаятите и изкуствата – Добрич“, което ще се проведе на площад „Свобода“. 

Фестивалът събира майстори и творци от цяла България, като специално участие ще вземат и профилирани учебни заведения, които ще представят специалности, свързани със занаятчийството и изкуствата.

Организаторите обещават пъстра програма, изпълнена с музика, танци и български традиции.
Жителите на града ще се насладят на разнообразни демонстрации, като художествена обработка на желязо, работа с дърво, кожа и топено стъкло и изработване на колани, цървули, накити и други ръчно изработени изделия.
Децата ще имат възможност да се докоснат до богатството на българските традиции, като работят с глаголица , редят мъниста и участват в други интересни работилнички . Учениците ще демонстрират шарлан, сапунджийство, художествено плетиво и изобразително изкуство.

По време на фестивала ще бъдат обявени и победителите в Конкурс „Млад творец“, в който участие са заявили ученици от Добрич, Тервел и Варна.
В рамките на събитието ще се проведе и образователният модул „Опознай пчелите, опознай бъдещето“, включващ демонстрация на педагогичен кошер и интерактивни игри, насочени към опазване на пчелите и тяхната важност за екосистемата.

Специални гости на събитието са Оркестър ПРИЯТЕЛИ ФОЛК, които ще зарадват добричлии със своето изпълнение на 5 октомври от 16:00 часа.