Dobrich Online Виж пълната версия

Авторска музика и фолклор в спектакъла "За семейството с любов" на Яница Кънева

2024-10-04 11:17:48

Яница Кънева разкрива сърцето си в музикален моноспектакъл на 20 октомври в Органова зала Добрич

„За семейството с любов” е концерт-изповед на Яница Кънева. В този музикален моноспектакъл зрителите ще се насладят на авторската музика на младата изпълнителка, запомнящите се нейни интерпретации в “Гласът на България”, както и на любимите ѝ фолклорни песни.

Яница Кънева е талантлива певица и пианистка, която през 2023 г. достигна полуфинала на "Гласът на България". Родена е през 1990 г. в семейство на музиканти. Тя завършва Националното училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна със специалност пиано и продължава обучението си в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" със специалност Поп и джаз изпълнителско изкуство.

През годините Яница е печелила редица награди от национални конкурси както за пианисти, така и за певци, като има богат сценичен опит пред българска и международна публика. Тя е автор на музика в различни стилове, ръководи собствени музикални проекти и успешно аранжира музика за различни формации и оркестри. През 2018 г. основава проекта “MUSIC M.A.G. PROJECT” заедно с Мирослав Гочев, с когото си сътрудничи от 16 години. В този проект, който включва още 30 музиканти и камерен оркестър, те създават електро-акустична инструментална музика, съчетаваща електроника, smooth jazz и new age.