Dobrich Online Виж пълната версия

Частично затварят входа към Варна от автомагистрала „Хемус“

2024-10-04 14:59:23

В началото на строителните дейности бул. „Република“ ще бъде напълно затворен в участъка от кръстовището с бул. „Владислав Варненчик“ до кръговото кръстовище с ул. „Уста Колю Фичето“. Ограничението ще остане в сила поне до 8 ноември.

На 8 октомври входът към Варна от автомагистрала „Хемус“ ще бъде частично затворен, поради изграждането на канализационен колектор на кръстовището до „Двете кули“. Строителните дейности в района ще продължат 120 дни.

Заради големия трафик в този район, кръстовището няма да се затваря изцяло, а ще се работи на етапи. Определени са обходни маршрути, чрез които трябва да се избегнат задръстванията.

Временната организация на движението предвижда отклоняване на трафика от входа на Варна по бул. „Атанас Москов“. За тези, които трябва да преминат през кръстовището по време на строителните дейности, движението ще се осъществява по южното платно на бул. „Вл. Варненчик“ и ще бъде двупосочно. На следващ етап от строителството на колектора, трафикът ще бъде пренасочен по северното платно, също в двупосочен режим.