Dobrich Online Виж пълната версия

Зумба за добра кауза: 685 лв. събрани в Добрич за подпомагане на онкоболни

2024-10-06 12:10:44

Събраните средства в размер на 685 лв. са преведени по сметката на сдружението за подпомагане на дейността му

Благотворителен зумба клас се проведе вчера в подкрепа на Сдружение за онкоболни и приятели ВЯРА, НАДЕЖДА, ЛЮБОВ - Добрич, което официално беше регистрирано на едноименния празник на светиците 17.09.2025г.

Целта на сдружението е съдействие и подкрепа на всички хора при лечението им, в т.ч. адаптация и реадаптация на онкологично болните, съдействие за социалната им интеграция и личностна реализация, здравна просвета във връзка с вземане на мерки за предотвратяване на онкологични заболявания, ранното им откриване и успешно лечение. Ще бъдат организирани масови кампании с цел превенция и периодични прегледи на рискови групи, запознаване с последните новости на медицината в борбата с тези заболявания, както и представителство за хората с онкологични заболявания пред държавните и общински органи, вътрешните и международни организации и защита на техните човешки права пред държавни, общински и обществени органи и организации.

"Тепърва ще има различни творчески работилници, благотворителни концерти, занимания по арт терапия, танцови терапии и много други, в които хората с онкологични заболявания могат да се включват напълно безплатно", каза още за Добрич Онлайн зумба инструктурът и организатор Стоян Стоянов.