Dobrich Online Виж пълната версия

Четири от общо петте гимнастички от женския ансамбъл по художествена гимнастика напускат състава

2024-10-07 10:22:16

Новината идва само няколко дни след отказването на бронзовата ни медалистка на лента от Европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща 2024 Елвира Краснобаева

Четири от петте състезателки от ансамбъла на България по художествена гимнастика прекратяват кариерите си. Това обяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева в интервю за БНТ.

"Четири от момичетата в ансамбъла при жените се отказват. Това са Маргарита Василева, Магдалина Миневска, Камелия Петрова и Рейчъл Стоянов. Весела Димитрова е направила нов подбор, остава само София Иванова. Новите момичета ще бъдат обявени на първото контролно. В момента те са в Белмекен. Има колебания в Рейчъл, която може би има шанс да се върне", каза още Раева.

Тя коментира и липсата на стабилно правителство, като заяви, че "българската художествена гимнастика много страда от тази непрекъсната смяна на политици".

"Вече шеста година ние нямаме зала, в която да тренираме така, както трябва. Единствените, които много сериозно се заеха с това, бяха бившият вътрешен министър Калин Стоянов, бившият спортен министър Димитър Илиев и архитектът Здравко Здравков. Точно постигнахме някакво споразумение да се направи това разширение на националната база, защото няма къде да тренираме, но се смени отново правителството и започваме всичко от нулата. Кошмар е това, което се случва в тази държава", заяви Раева.