Dobrich Online Виж пълната версия

Георги Черкин и „Тайният Оркестър“ ще гостуват на публиката в Добрич

2024-10-09 09:20:59

Един изцяло нов и различен концерт-спектакъл, в който визуалното изкуство и музика се срещат

На 25 октомври в Органова зала Добрич, Георги Черкин ще представи своята „Галактическа Фантазия“ и с младите музиканти от „Тайният Оркестър“ ще отведат публиката на едно наистина Галактическо пътешествие.

Концертът е в две части:
В първата част публиката ще се наслади на виртуална изложба, в която ще бъде представена предпремиерната експозиция „Кралици“ на международно признатия творец Георги Андонов, под звуците на най-любимите класически шедьоври като „Лунна Соната“ на Бетовен и „Лунна Светлина“ на Дебюси в аранжименти създадени от Георги Черкин.
Във втората част специално създадените 3Д мапинг проекции ще отведат публиката на едно незабравимо пътешествие към далечни галактики.

„Галактическа Фантазия“ е първият авторски концерт за пиано и оркестър на Георги Черкин. Вдъхновен от космическите пространства, той създава преживяване различно от всяко друго, което човек е имал в концертната зала. С него Георги Черкин отново напомни за невероятния си талант и за любовта си към музиката- запленяваща, дълбока и магична. Иновативен и устремен към бъдещето, този концерт е създаден с вдъхновение и желание да накара публиката да прескочи границите на реалността и да я отведе на едно незабравимо галактическо пътуване. ''Галактически концерт'' е симфонична поема с космически теми и хармонии. За първи път класическата музика се обединява с иновативните технологии. Чрез използването на 3Д мапинг Георги Черкин създава визуален фон в синхрон с музиката, провокирайки сетивата и цялостното възприятие на музиката.

“Тайният оркестър" е камерен оркестър съставен от млади музиканти, лауреати на множество национални и международни конкурси и фестивали. Хората от състава освен че са професионалисти и изявени музиканти, са също и приятели, което прави енергията по време на концертите неповторима.

Събитието се организира от Фондация Млад Талант с финансовата подкрепа на Министерство на Културата.