Dobrich Online Виж пълната версия

Засилени проверки на риболовните обекти в България преди активния риболовен сезон

2024-10-10 11:00:40

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Изпълнителна агенция по горите ще си сътрудничат за опазването на рибните ресурси

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) ще увеличи контрола във водните обекти в страната, включително вътрешните водоеми, река Дунав и Черно море. Това стана ясно след работна среща с ръководството на агенцията, на която бяха обсъдени нови мерки за предотвратяване на нерегламентирани риболовни дейности преди активния сезон и предстоящите никулденски празници.

По време на срещата бяха обсъдени актуализации на техническите средства и облеклата, както и нови графици за работа на инспекторите. Основната цел е по-ефективен контрол и сътрудничество между ИАРА и други ресорни организации.

Вчера беше подписано и ново споразумение за съвместна дейност между изпълнителния директор на ИАРА д-р Николай Георгиев и директора на Изпълнителната агенция по горите инж. Стоян Тошев. Двете институции ще работят заедно за опазване на рибните ресурси и спазване на правилата за любителски риболов.

ИАРА продължава да сътрудничи с неправителствени и браншови организации в борбата срещу бракониерството, като част от усилията за осигуряване на устойчиво използване на водните ресурси в България.