Dobrich Online Виж пълната версия

Надал приключва блестящата си кариера след финалите на Купа "Дейвис"

2024-10-10 14:14:29

Финалният кръг на Купа "Дейвис" 2024 ще се проведе от 19 до 24 ноември в Малага

Носителят на 22 титли от “Големия шлем” и бивш номер едно в света Рафаел Надал се отказва от професионалния тенис след края на финалите на Купа "Дейвис". Това обяви легендарният тенесист в социалните мрежи.

“Истината е такава, че последните няколко години бяха много трудни, особено последните две. Не можех да играя, без да изпитвам проблеми. Това е много трудно решение, като ми отне доста време, за да го взема. Но всичко в този живот има своето начало и край и смятам, че сега е правилното време да сложа край на една кариера, която беше по-дълга и успешна отколкото някога съм си представял. Много съм развълнуван, че последният турнир в кариерата ми ще са финалите на Купа "Дейвис", където ще представлявам страната си. ”, заяви 38-годишният Надал.

Испанската тенис легенда се оттегля като вторият най-успешен играч на сингъл при мъжете за всички времена - пред него е само дългогодишният му съперник Новак Джокович. Наричан „Краля на клея“, той има рекордните 14 титли от Откритото първенство на Франция. Надал е и четирикратен шампион на US Open и два пъти е печелил Уимбълдън и Australian Open.